Samuel Okudzeto Ablakwa, a Ghánai Köztársaság oktatásiminiszter-helyettese 2016. február 15-én hivatalos látogatásra érkezett Budapestre.

A miniszterhelyettes és Dr. Palkovics László oktatási államtitkár aláírták a 2016 és 2018 közötti időszakra szóló oktatási csereprogramról szóló megállapodást. A kétoldalú megállapodás részeként a magyar kormány 50 Stipendium Hungaricum ösztöndíjat ajánlott fel, amellyel teljes alap- vagy mesterfokú, illetve doktori képzésben vehetnek részt ghánai hallgatók a magyar felsőoktatási intézményekben.

Kép letöltése
Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Samuel Okudzeto Ablakwa miniszterhelyettest Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára fogadta, akivel egy munkaebéd keretei közt a magyar-ghánai kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről egyeztetett. A nap folyamán a miniszterhelyettes megbeszélést folytatott a Tempus Közalapítvánnyal a Stipendium Hungaricum ösztöndíj működéséről, továbbá felkereste a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, a Semmelweis Egyetemet, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetemet is.

(EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság)